Lieve stadsdorpers,

 

Kom je borrelen?
Ontmoet je buurt-  en stadsdorpgenoten bij de buurtborrel in de Twee Grieken, aanstaande maandag 30 mei, vanaf 17.00. Bij mooi weer kunnen we lekker buiten zitten in de gezellige tuin. Je kunt heerlijke kleine gerechtjes bestellen bij je drankje en als je meer tijd hebt, blijf je eten en neem je een wat grotere schotel. Wil je eten, meld je dan even aan bij Els.

Herdenking Blauwburgwal

Op 11 mei vond de uitgestelde herdenking van de slachtoffers van de Blauwburgwal plaats.


Ina's verslag: “Er waren 150 aanwezigen, waaronder meerdere generaties nabestaanden van de slachtoffers. Voorafgaand aan de bijeenkomst in de Dominicuskerk was  er een bloemlegging op de Blauwburgwal, waardoor een ontroerend bloementapijtje ontstond.“
Job Cohen legde in zijn toespraak de nadruk op de actualiteit van het herdenken. Na de toespraak klonken een paar liederen, gezongen door een kleine selectie uit ons “stadsdorpkoor” onder leiding van Marianne Selleger.

Het bewonersinitiatief heeft zijn doel bereikt; de ‘vergeten’ slachtoffers hebben niet alleen een passend monument gekregen op de plaats waar het gebeurd is, maar ook in onze collectieve herinnering.

Cultuurburen 

De Cultuurburen zagen de voorstelling Queen Mary van BarokOperaAmsterdam op 10 mei in het DeLaMar Theater.

Twee reacties, van Els en van Dorette:
“De barokopera was mooi! het was geestig en goed. En:  Ik heb ongelooflijk genoten van Queen Mary. Het was zo’n mooie voorstelling;  alles was prachtig: de muziek van Purcell, de uitvoering, de enscenering.”

Het volgende uitje van de Cultuurburen is op vrijdag 3 juni om 12.30 uur in het Bellevue Theater: DeathRow, een scherpe, vrolijke en muzikale voorstelling over de dagelijkse sores en existentiële  twijfels van een stel ouderen in een woongroep. Deze voorstelling is op dit moment helaas al uitverkocht.

Tips

Sportevenement 50+
Van Marjanne en van Leonie kregen we de volgende tip:
Samen met de Hersenstichting organiseert Golden Sports op vrijdag 3 juni van 14.00 tot 17.00 een grootevenement voor 50-plussers in het Olympisch Stadion. Er zijn diverse bewegingsactiviteiten en er zijn ook interessante lezingen. Uiteraard sluiten we de middag gezellig met elkaar af!  Deelname

is gratis via deze link. Kijk hier voor meer informatie.

Tuinen van Jordaan open ea

Van Anetty kregen we deze tip:
Op 12 juni zijn de tuinen in de Jordaan open! Lees er hier meer over op onze eigen website, ook over de andere open tuinen in juni, onder andere de open tuinen dagen van de particuliere grachtentuinen op 17, 18 en 19 juni. Ook leuk om na twee jaar weer eens te gaan kijken!

 


Activiteiten in ons stadsdorp

De wandelgroep was weer eens in Noord
Dorette schrijft: “We hebben vanochtend een mooie tocht gelopen met schitterend weer. Eerst het Vliegenbos in al zijn pracht, toen de sensatie van de fraaie huizen aan de Nieuwedammerdijk en de lange koffiepauze in het Sluysje. Dan het afdalen van de dijk langs achtergelegen weggetjes met weer de leuke houten huizen en als toetje nog het architonisch erg interessante Tuindorp. We gaan deze tocht zeker herhalen.”De Bridgegroep
is in volle gang, we bridgen op de dinsdagmiddag, en we hebben veel plezier met elkaar! Er is plek voor meer deelnemers zodat we meer kunnen afwisselen. Meld je bij Janneke.

De Museumgroep gaat in juni naar het Joma, het kunst en familiemuseum van Maarten, aan de Brouwersgracht. Datum wordt later bekendgemaakt, wil je mee, meld je dan bij Ina.

En wil je weten wat er allemaal nog meer is aan stadsdorpactiviteiten, kijk op onze leuke  website:http://www.stadsdorpbuurt7.nl/buurt7/h/878/0/0/Activiteiten-, als je op het rode rechtermenu op activiteiten klikt, krijg je de complete lijst.

 

Agenda

maandag 30 mei vertrek 10.30 wandelgroep Rondje Sloterplas , mail Janneke

maandag 30 mei 17.00 buurtborrel in de Twee Grieken, geef je op bij Els

vrijdag 3 juni 12.30 Cultuurburen Bellevue

vrijdag 3 juni 14.00 -17.00 evenement Olympisch Stadion

vrijdag 10 juni 10.30 wandelgroep korte wandeling in Noord, koffie-lunch bij Mandelahuisje, geef je op bij  Janneke

zondag 12 juni open tuinen Jordaan

17, 18, 19 juni open grachtentuinen

woensdag 22 juni 10.30 wandelgroep excursie Weesp en de Vecht, geef je op bij Janneke

maandag 27 juni 17.00 buurtborrel in de Twee Grieken, geef je op bij Els 

iedere donderdagochtend koffie-inloop in Café Hegeraad

 

Warme zomergroeten van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke