Lieve stadsdorpers,

We leven in een verwarrende tijd. We genieten van onze vrijheid, alle stadsdorp activiteiten zijn weer in volle gang, het wordt lente. Maar er is ook een verschrikkelijke, duistere oorlog, we kunnen er niet omheen.

We staan machteloos en we moeten er maar het beste van hopen.

Iets kunnen we misschien wel doen, Eveline tipte ons dat je in de Poolse Bibliotheek, Keizersgracht 174 de hele week allerlei spullen kunt brengen voor de Oekraïense vluchtelingen en we willen dit jullie snel laten weten. Dus.. Mocht je iets willen bijdragen aan de troost voor deze mensen, dan kan dat, in onze eigen buurt.

Moeilijker om te realiseren, maar wel heel welkom zijn ook tijdelijke slaapplaatsen voor de vluchtelingen die voorlopig in onze stad worden opgevangen. Dit en meer manieren om te helpen lees je hier.

We wensen iedereen die te lijden heeft van wat er in Oekraïne gebeurt heel veel sterkte.

 

Heb je nóg meer ruimte in je hart en in je huis, lees dan ook over dit mooie initiatief: Kamers met Aandacht zoekt mensen die woonruimte willen verhuren en waar nodig een steuntje in de rug bieden aan jongeren tussen 18 en 23 jaar die uitstromen uit jeugd- of pleegzorg en eraan toe zijn om op eigen benen te staan. Lees verder op onze website

 

Nu maar terug naar het goede nieuws.


Voorjaar op het Singel!
ingestuurd door Kitty.

Geen voorjaarsfoto’s, maar wel heel spannende en interessante luchtfoto’s van Amsterdam in de eerste helft van de vorige eeuw, kun je hier zien.

Onze activiteiten bloeien: de cultuurburen zijn naar het theater geweest, de leeskringen zijn in volle gang, de handwerkclub is begonnen en gaat enthousiast door, de bridgegroep gaat deze maand starten en er wordt stevig doorgewandeld.

Lees meer over alle activiteiten op onze website.

 

Op 11 februari was een inspiratiebijeenkomst van de Kenniskring Zorg en Wonen van de samenwerkende Amsterdamse stadsdorpen. Deelnemers ontdekten openingen voor samenwerking met andere stadsdorpen en er was aandacht voor nieuwe initiatieven. Lees er hier meer over.

 

Buurtagenda:

op 18 maart lunchconcert in de Embassy of the Free Mind aan de Keizersgracht.

De Rode Hoed is ook weer open, kijk hier voor het programma.

En net even buiten de buurt, in het Pianola Museum aan de Westerstraat zijn concerten op 2, 12 en 26 maart.

Wandelen

Vorige week trotseerden we met 9 wandelaars de voorspelde regen (die zich inhield tot het eind van de ochtend), de beloning was een schitterende wandeling door Amsterdam Zuid, veel gezien en geleerd! Leuk ook dat een paar wandelaars in die buurt waren opgegroeid, veel herinneringen dus ook. We sloten af met een gezellige lunch bij de roeivereniging aan de Amstel.


Onze eigen agenda:

Elke donderdagochtend vanaf 10.30 koffie – inloop bij Hegeraad op de Noordermarkt.

11 maart doorstapwandeling in Noord

31 maart gevelsteenrondleiding door Jos Otten (vol, maar er is een wachtlijst)

Maandag 28 maart buurtborrel bij het gezellige restaurant de Twee Grieken (dan misschien alweer in de tuin!)

 

En…hopelijk staat deze datum bij jullie allemaal in de agenda: 19 april bijeenkomst in de Westerkerk

 

Extra warme groeten van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke