Stichting HeenenWeer breidt uit in Amsterdam Zuid en Centrum

februari 2022

Ongemerkt doen we veel dingen op een dag. We lopen even naar de supermarkt, fietsen dan naar ons werk, gaan nog langs een vriend voor een borrel. En we maken vaak nog veel andere kleine tussenstops. Maar heb je er wel eens over nagedacht hoe ingewikkeld dit wordt als je niet meer mobiel bent?

Wij wel!

De Stichting HeenenWeer De Pijp/Rivierenbuurt is in mei 2017 opgericht met als doel bewoners uit de Pijp en de Rivierenbuurt die geen korte afstanden meer kunnen lopen weer economisch en sociaal zelfredzaam en actief te maken. Want het is toch jammer dat je in een buurt woont waar van alles te doen is op korte afstand maar dat jij er niet kunt komen. Wij hebben een geweldige ploeg vrijwilligers en rijden met drie elektrische invaliden autootjes, ongeveer 150 ritten per week. De HeenenWeer is een begrip in de buurt. In oktober 2021 is stichting HeenenWeer Oud Zuid begonnen en ook zij zijn al een succes in hun buurt!

Vanwege dit succes kunnen we nu een pilot gaan doen van 1½ jaar in heel Zuid en in Centrum. Dat betekent nieuwe stichtingen HeenenWeer in de wijkzorggebieden Buitenveldert, Centrum Oost en Centrum West. Voor deze stichtingen zijn er nieuwe bestuursleden nodig.

Het bestuur richt een stichting HeenenWeer op, met een eigen voorzitter, penningmeester en secretaris. Samen werven jullie nieuwe vrijwilligers (chauffeurs en planners) en zorgen jullie voor bekendheid in het eigen wijkzorggebied. Ook zorgen jullie voor een deel voor je eigen inkomsten dmv de ritgelden, sponsoren, fondsaanvragen of het meedoen aan buurtacties. Als bestuurslid ben je enthousiast om deze pilot vorm te geven voor jouw buurt, je bent creatief en flexibel.

Alle vijf de stichtingen HeenenWeer Zijn lid van de ‘Vereniging HeenenWeer Amsterdam’. De vereniging is aanspreekpunt voor de gemeente en de leveranciers, beheert het subsidiegeld en legt verantwoording af. Vanuit de vereniging is er een coördinator die de diverse stichting kan bijstaan in operationele werkzaamheden.

Nieuwsgierig? Voor meer informatie kijk op onze site op de pagina ‘HeenenWeer in heel Amsterdam”.  www.stichtingheenenweer.nl

Wil je zelf in actie komen en van ‘Mobiliteitsarmoede’ in jouw buurt ‘Mobiliteitsrijkdom’ maken mail ons dan op info@stichtingheenenweer.nl en we nemen contact met je op.

 

Titia van Grol

Mia Bouwhuis