NOOIT TE OUD VOOR... LIEFDE EN SEKS

Lezing door Schipper & Swanevelt op woensdag 22 maart om 20.30 in het Betty Asfalt Theater, Nieuwezijds Voorburgwal 282.

Volgens Ineke Swanevelt ben je nooit te oud om een liefde vol passie en plezier te beleven. Seksuoloog Rob Schipper denkt er ook zo over. Samen geven ze een lezing. Lees er verder over op onze website.

De toegang is gratis. Op deze website zie je de volledige agenda: https://www.bettyasfaltcomplex.nl/

 

SNOEICURSUS

Op zaterdag 25 maart vanaf 14.30 kun je bij het Claverhuis goed leren snoeien, ook voor je geveltuin! Je kunt ook algemene vragen stellen over tuinieren. Kijk voor meer informatie hier op onze website.

 

STADSDORPBRIDGEGROEP ZOEKT NOG EEN PAAR NIEUWE LEDEN

We bridgen in principe elke dinsdagmiddag, van 13.30 tot 16.30. De afspraken worden per keer gemaakt. Je bridget dus niet elke week en de tijden zijn ook flexibel. De gezelligheid staat hoog in het vaandel! Op de foto zie je onze eigen Nieuwjaarsborrel. Wil je meedoen, ken je de basisregels van bridge en heb je wat speelervaring, meld je dan bij Janneke, wil je meer weten, je kunt ook bellen: 06-23468635. 

Wil je wel meedoen, maar kun je nog niet of nauwelijks bridgen: In Huize Lydia, Roelof Hartplein 2A kun je via deze site allerlei lessen voor beginners volgen.

Er zijn ook lessen voor mensen die al een paar keer gebridged hebben en een beetje kunnen afspelen, in het Open Huis, Bilderdijkpark 12A: bij het bridge instituut Amsterdam.

 

LEESCLUB IN OPRICHTING

Omdat onze vijf Leeskringen vol zitten en Paul graag wil deelnemen aan een leesclub, begint hij er zelf een!

Het thema kan in onderling overleg worden vastgesteld.

Heb je zin om mee te doen, stuur dan een berichtje naar Paul of bel hem even: 06.51954288.

 

GA MEE NAAR DE FILM

Woensdag 5 april wordt het bioscoopuitje van de maand april! Noteer alvast deze datum. Willemijn zoekt een interessante film uit, dat kan pas kort van tevoren. Dus als je nu of een andere keer mee wilt, laat het Willemijn dan even weten, dan kom je op haar verzendlijst te staan en zal zij je berichten welke film het wordt en waar er nagepraat wordt over de film.

 

CULTUURBUREN

vrijdag 24 maart om 12.30 (ongeplaceerd, dus wees er om 12.15) wordt het weer de lunchvoorstelling in Bellevue, Zus van mijn zus. Laat het Hennie even weten als je meegaat, dan zitten we bij elkaar in de buurt en kunnen we na afloop even napraten bij een drankje.

 

WANDELEN

Woensdag 29 maart krijgen we een rondleiding langs de spannende architectuur van de Zuidas, door een gids van het informatiecentrum aldaar. Er kan nog 1 stadsdorper mee!

Op donderdag 13 april gaan we de Cruquiusbuurt verkennen, een buurt die nog steeds flink in beweging is.  

Zaterdag 29 april bestemming zuidoost! Els gaat daar samen met Hans een wandeling voor ons uitzetten.

Bij deze laatste twee wandelingen kunnen ook nog stadsdorpers aansluiten. Alle wandelingen starten om 10.30 vanaf de Herenmarkt

Je kunt je opgeven bij Janneke, bellen kan ook: 06-23468635.

 

MUSEUMBEZOEK

Dinsdag 25 april om 11.00 Rembrandt en tijdgenoten in de Hermitage. Zin om mee te gaan? Stuur Ina een berichtje, zij zal je van de details van dit bezoek op de hoogte brengen.

 

DE MATTHEUS

Dit is weer de tijd dat je naar de Mattheus Passion van Bach kunt luisteren.

Er zijn natuurlijk meer uitvoeringen, maar we lichten er twee uit in onze buurt. Om te beginnen die in de Dominicuskerk, want die wordtgedirigeerd door Stadsdorpbuurt7 genoot Stijn Berkouwer!                

Woensdag 5 April 19.30 in de Dominicuskerk met het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

Voor wie dan niet kan is er ook deze:                                                                Zondag 2 april 15.00 in de Westerkerk door de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

 

LUNCHPAUZECONCERTEN in de EMBASSY OF THE FREE MIND en in de WESTERKERK

Iedere derde vrijdag van de maand om 13.30 uur geven studenten van het Conservatorium van Amsterdam een concert in de Grote Sael van het Huis met de Hoofden, het huis van de Embassy of the Free Mind. Gratis toegang met Museumkaart en Stadspas. Kijk hier voor de volledige agenda van de Embassy.

Elke woensdag om 13.00 uur is er een gratis lunchpauzeconcert te beluisteren in de Westerkerk. Kijk hier wat er nog meer te beleven valt in de Wester.


DE EVENAAR BLIJFT! HOERA!

Marre en Maria schrijven:

“Lieve Evenaar-vrienden en boekenliefhebbers, januari en februari waren zenuwslopende maanden, maar nu is dan toch de kogel door de kerk: Evenaar gaat door, per 1 maart met pionier Coen Borgman!

M&M helpen Coen in de beginfase, u hoort daar nog van.
Loop na 1 maart gezellig even binnen en maak kennis met Coen!”
De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 uur.

 

STABAT MATER VAN PERGOLESI

Zaterdag 8 april 20.00 Waalse Kerk

Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is heel bijzonder, een aanrader! Stadsdorper Marianne zingt de altpartij, koop hier je kaartje.


DE ZUS VAN FRIDA KAHLO

Er was een aantal stadsdorpers aanwezig bij de korte versie van deze kleurrijke voorstelling die als voorproefje onlangs in het Pianolamuseum gespeeld werd en er waren enthousiaste reacties! Nu gaat de volledige versie toeren in Nederland. De eerste voorstelling in Amsterdam is dinsdag 25 april om 20:15 in de Kleine Komedie, koop hier je kaartje.

 

STEUN HET WIJKCENTRUM!

Het Wijkcentrum d’Oude Stadt is van, voor en door bewoners die het woon-, werk- en leefklimaat in hun buurt willen verbeteren.

Het Wijkcentrum heeft bij Centrum Begroot een plan ingediend: Red ’t Wijkcentrum d’Oude Stadt! Het gaat om de laatste 4 maanden van dit jaar door te komen, je kunt hen hier steunen!

 

FIETSEN ONDERGRONDS

Nina maakte een leuke fotoreportage over de fietsenmigratie rond het Centraal station, kijk hier op onze website voor meer foto’s.

 

AGENDA 

woensdag 22 maart 20.30 lezing in het Betty Asfalt Theater

vrijdag 24 maart 12.30 lunchvoorstelling in Bellevue, Zus van mijn zus. Geef je op bij  Hennie

zaterdag 25 maart 15.00 snoeiworkshop Claverhuis

maandag 27 maart vanaf 17.00 buurtborrel bij de Twee Grieken, geef je op bij Els en laat Els ook even weten of je iets wilt eten bij je drankje 

 

woensdag 29 maart 10.30 rondleiding architectuur Zuidas, geef je op bij Janneke

woensdag 29 maart 13.00 lunchconcert Wester

zondag 2 april 15.00 Mattheus Passion in de Westerkerk

woensdag 5 april 19.30 Mattheus Passion in de Dominicuskerk

woensdag 5 april film, geef je op bij Willemijn

zaterdag 8 april 20.00 Waalse Kerk Stabat Mater Pergolesi

donderdag 13 april wandeling Cruquiusbuurt

vrijdag 21 april lunchconcert in de Embassy of the Free Mind

maandag 24 april vanaf 17.00 buurtborrel bij de Twee Grieken, geef je op bij Els en laat Els ook even weten of je iets wilt eten bij je drankje 

dinsdag 25 april 11.00 Hermitage Rembrandt en tijdgenoten

dinsdag 25 april 20:15 De Kleine Komedie De zus van Frida Kahlo

zaterdag 29 april wandeling zuidoost

iedere donderdagochtend vanaf 10.30 koffie-inloop in Café Hegeraad

 

Het volgende StadsdorpNieuws verschijnt in de laatste week van april, dus zet alvast 24 april buurtborrel in je agenda! En onthoud ook onze ‘eigen’ vrijheidsbrunch op 5 mei, samen met de studenten van de VU, maar daar lees je eind april meer over.

 

We wensen jullie mooie Paasdagen!

het webteam

Ella, Nina, Jan Hein, Janneke