ZOMERBORREL 11 AUGUSTUS IN DE TUIN VAN HET HUIS MET DE HOOFDEN!

Wat hebben we toch een leuke buurt met maar liefst drie buurtmusea waar we de laatste tijd veel contact mee hebben. Om te beginnen de Embassy of the Free Mind aan de Keizersgracht 123, die haar schitterende en sfeervolle tuin beschikbaar aan ons stelt voor een zomerse stadsdorpborrel! Donderdagmiddag 11 augustus, van 16.00 tot 18.00.


We hadden in het gezellige café van de Embassy een leuke ontmoeting met Rixande en Jasha, daar bespraken we hoe we deze borrel gaan inrichten. Er komt een barretje in de tuin waar we onze drankjes van hen kunnen kopen en wij zorgen zelf voor wat knabbeltjes erbij. Uiteraard is de toegang gratis, maar om dit prachtige buurtmuseum te steunen vragen we aan iedereen van jullie die een museumkaart of een stadspas heeft, die mee te nemen en te laten scannen bij de ingang. Natuurlijk kun je ook even een kijkje nemen in het museum, kom dan wel wat eerder, want het museum sluit om 17.00. Graag even laten weten of je bij de zomerborrel zult zijn! Er is een maximum van 50 mensen, dus geef je snel op, in ieder geval vóór 8 augustus bij Janneke, dat kan ook per telefoon 06-23468635.

 

MULTATULI MUSEUM

Na lange tijd waren we weer eens terug in het Multatuli Museum in de Korte Korsjespoortsteeg 20.

Onze aller-allereerste stadsdorpbijeenkomst was in dit pand, toen nog Multatuli Huis geheten, op 2 juni 2014! Het is echt ook een pareltje, dit kleine buurtmuseum! Lees er hier meer over.

Wij krijgen vrijdag 5 augustus om 11.00 een rondleiding. We zien dan ook nog net de tijdelijke tentoonstelling (tot 8 augustus) 'Ik weet niet waar ik sterven zal. Saïdjah en Adinda door de ogen van Dick Matena', met de originele tekeningen van de literaire strip van deze bekende tekenaar uit Amsterdam. 

De toegangsprijs voor het museum is voor volwassenen € 5,- (stadspas € 2.50, geen museumjaarkaart), je kunt je hiervoor opgeven bij Janneke, dat kan ook per telefoon 06-23468635.

En noteer alvast dit: op 18 september organiseert het museum het Multatuli festival, met theater, muziek, eten en drinken, helemaal gratis en vooral bedoeld voor buurtbewoners! Details volgen later.

JOMA

In juli zijn twee groepen voor een uitgebreide rondleiding naar het JOMA geweest. Ella schrijft hierover: Aangevuld door herinneringen van onze stadsdorpers werd er een boeiend beeld geschetst van een zoektocht naar een familiegeschiedenis. Er werd afgesloten met twee documentaires waarvan ik ‘Eindelijk weer Joods’ heb gezien. Thuis heb ik deze nog een keer rustig bekeken via YouTube. De documentaire was voor mij een mooie aanvulling op mijn bezoek aan het museum en gaf een verdere invulling aan de zoektocht naar de Joodse roots van deze bijzondere man. Lees het hele verslag van Ella op onze website.

 

DANSEN IN DE WESTER OP 22 SEPTEMBER GAAT DEFINITIEF NIET DOOR

Verschrikkelijk jammer, onze werkgroep, bestaande uit zes mensen uit diverse centrumstadsdorpen, is er vier jaar mee bezig geweest! Maar het blijkt dat er, door alle ervaringen van de afgelopen coronatijd én de blijvende onzekerheden, voor zo’n dansfeest te weinig animo is. Dit was al de vijfde datum, we hadden het 3 x is scheepsrecht reeds overschreden, nóg een keer uitstellen was niet meer doenbaar. Eén van de doelen, de stadsdorpers van het hele centrum met elkaar verbinden, is op kleine schaal wel gelukt, zo moeten we het maar zien!


ZINGEN MET MARIANNE

In september beginnen we weer; om de week met een kleine groep op maandag een halfuur koffie inloop en vervolgens een uur zingen in Marianne’s grote studio aan de Geldersekade.

De ochtendgroep is van 11.00 tot 12.30, de middaggroep van 14.30 tot 16.00.

De kosten bedragen 85 euro voor 5 keer. Er kunnen altijd nieuwe mensen meedoen en je hoeft niet te kunnen zingen, dat komt vanzelf!

De eerste reeks van vijf: 5 en 19 september, 3, 17 en 31 oktober. Aanmelden kan per mail bij Marianne of bel Janneke 06-23468635.

 

WANDELEN

Uiteraard wordt er in augustus ook weer gewandeld, op woensdag 3 augustus gaan we op IJburg en vooral Blijburg kijken wat er allemaal veranderd is sinds ons eerste bezoek daar, 2 jaar geleden. Op donderdag 18 augustus is er een excursie naar Edam, daar krijgen we een rondleiding van een bewoonster van dat mooie stadje en op dinsdag 30 augustus gaan we weer lekker doorstappen in Noord. 

 

ELKAARS PLANTJES WATER GEVEN, ECHT STADSDORP!

Hier een oproep van Eveline: “Van 7 tot 14 augustus ben ik op reis. Al mijn buren blijken in die tijd ook weg te zijn, dus ik zou het fijn vinden als iemand een paar keer mijn planten water wil geven en de post van de mat wil halen. Ik woon op de Leliegracht, graag een berichtje naar mij als je dit wilt doen, je kunt me ook bellen op 06-14587176.

Ik wil uiteraard ook heel graag voor planten van buurtgenoten zorgen”.

 

AGENDA

maandag 25 juli vanaf 17.00 buurtborrel bij de Twee Grieken, geef je op bij Els, laat ook even weten of je iets wilt eten

vrijdag 5 augustus 11.00 rondleiding Multatuli Museum, geef je op bij Janneke

donderdag 11 augustus, van 16.00 tot 18.00 zomerborrel bij the Embassy of the Free Mind, geef je vóór 8 augustus op bij  Janneke

 3, 18 en 30 augustus 10.30 wandelen, geef je op bij  Janneke

iedere donderdagochtend vanaf 10.30 koffie-inloop in Café Hegeraad

 

Wij niet hoor! Veel te veel leuke dingen te beleven in Amsterdam.

Zomerse groeten van het webteam

Ella, Ina, Nina, Janneke