Lieve Stadsdorpers,

Het is weer even wat schraler, het leven…

We gaan ons aanpassen, natuurlijk in de hoop dat er binnen afzienbare tijd (de booster!) weer wat meer kan.

Om een beetje op te fleuren deze foto’s van Nanny, de enorme pompoen (500 kilo) is intussen naar Artis gegaan, de olifanten mogen ervan smikkelen! Stadsdorper Arie is de initiatiefnemer en verzorger van deze prachtige tuin, hoek Singel en Korte Korsjespoortsteeg.

(meer buurtfoto's hier)

Diegenen onder jullie die zich aangemeld hadden voor onze bijeenkomst op 16 november in de WESTERKERK weten het al: we moesten hem afblazen, maar gelukkig hebben we meteen een nieuwe datum gevonden: dinsdag 18 januari, weer van 19.00 – 21.00. Noteer hem vast!

Jammer genoeg moeten we onze BUURTBORREL van 29 november ook afzeggen…we moeten nu even zien te vermijden dat we al pratend dicht op elkaar zitten, ook al mag het, het is niet zo verstandig.

En natuurlijk zijn er dingen die wel doorgaan:

We hebben besloten de wekelijkse KOFFIE INLOOP bij Hegeraad op donderdagochtend voorlopig door te laten gaan. De deur staat daar altijd open en er is tot nu toe genoeg ruimte geweest om afstand van elkaar te houden. Het spreekt voor zich dat je er altijd zelf goed over nadenkt of je wilt komen en, mocht het te druk worden tijdens het koffiedrinken, of je wilt blijven.


Wel kun je die avond, 29 november, een voorstelling gaan zien in de Kleine Komedie, van onze ‘eigen’ BAROKOPERA: De vuurtorenwachter.

De MUSEUMCLUB gaat op 9 december om 11 uur naar de Hermitage om de tentoonstelling van het fascinerende Monument der Regentessen van Natasja Kensmil te zien. Je kunt er binnenkort hier meer over lezen. Meld je bij Ina als je mee wilt.
Excursie naar tentoonstelling Natasja Kensmil in de Hermitage is inmiddels uitgesteld naar 17 januari 2022.

De BREI & HAAK CLUB gaat in januari starten, eens in de twee weken op de dinsdagmiddag. Er is nog plaats! Meld je bij Ciska.

De BRIDGECLUB bestaat nu uit 6 leden, helemaal niet slecht! Ook hier is plaats voor nog een paar bridgers, opgeven kan bij Janneke. Je kunt ook bellen: 06-23468635.


Gevraagd:

Judith is op zoek naar iemand die het leuk vindt om haar Nederlandse teksten te reviseren:

‘Als beroep ben ik musicus - uitvoerend kunstenaar - geweest en ook docent dwarsfluit en ensemble. Ik schrijf m'n hele leven, soms meer, soms minder. Mijn moedertaal is Amerikaans Engels; ik woon al meer dan 50 jaar in Nederland. Ik zoek iemand die op korte termijn regelmatig mij kan helpen mijn teksten in het Nederlands te reviseren. Liefst iemand met affiniteit met literatuur en kunst. Ik heb bedacht dat ik mijn schrijven serieus wil nemen. Maar eerst! Ik zoek iemand voor taalcorrecties in het Nederlands. Vrijwillig of betaald. Misschien is er iemand in het stadsdorp die daar zin in heeft? Of mij een tip kan geven waar ik verder zoeken kan?’ Contact via email graag:  jlp56@xs4all.nl

 

En tot slot: WANDELEN dat kunnen we gelukkig blijven doen! Wel letten we weer op onze onderlinge afstand en wandelen we voorlopig niet meer in het centrum.

We hebben in december 3 wandelingen gepland, waaronder weer een Kerstwandeling en op 12 januari een Nieuwjaarswandeling. Wil je meer weten of op de wandelverzendlijst komen te staan, meld je bij Janneke.


Alle goeds gewenst en een warme groet van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke