Allerbeste stadsdorpers,

De herfst kan zo mooi zijn! Hier zie je de eerste buurtfoto van dit seizoen, de pompoenen van het Singel, gemaakt door Ina.

De eerste foto’s van een buurtborrel, in dit geval een buurtbrunch, zijn ook binnen. Willem stuurde ze op, kijk op onze website voor meer buurtfoto’s. Nina maakt ook een leuke fotoreportage over de kadewerkzaamheden in onze buurt.

En stuur ook vooral foto’s op van buurtborrels, er moeten er vast meer geweest zijn in onze buurt? Andere onderwerpen mogen natuurlijk ook!

 

HERKANSING MULTATULI MUSEUM

Op vrijdagochtend 11 november om 11 uur tweede kans Multatulimuseum! Na ons bezoek met de rondleiding en vooral het schitterende verhaal van Floris Meijsing kregen we zoveel reacties van diegenen die daar niet bij konden zijn en het graag een keer willen meemaken, dat we een herhaling gepland hebben.

Aan dit bedsteekastje zit een mooi verhaal vast, dat krijg je tijdens de rondleiding te horen.

Om 11 uur staat dan de Max Havelaar koffie klaar in de Korsjespoortsteeg 20. Geef je op bij Janneke.


NOG EEN HERKANSING
: LUNCHVOORSTELLING WANEN IN HET BELLEVUE THEATER

Zaterdag 3 december en woensdag 7 december om 12.30.
Tip van Ella: De Cultuurburen gingen zaterdag 15 oktober naar de enorm bejubelde lunchvoorstelling Wanen in het Bellevuetheater, velen van ons konden niet, maar ook hier een herkansing:

Mirjam gaat op zaterdag 3 december, Ella gaat op woensdag 7 december. Aanvang 12.30
Koop zelf je kaartje via de website van Bellevue en laat Mirjam weten als je zaterdag 3 december gaat en Ella als je woensdag 7 december gaat, dan kun je bij hen aansluiten.


THEATER MET BUFFET IN DE EMBASSY OF THE FREE MIND
                         Op donderdag 24 november om 17.30 vindt in de Embassy of the Free Mind een bijzondere voorstelling plaats: Hoezo Spinoza? met de acteur Harpert Michielsen. Lees er meer over op hun website. De voorstelling is van 17.30 - 18.30, met een inloop vanaf 17.00. Na afloop is er een Libanees buffet. De toegang is € 25.00 inclusief buffet en 1 consumptie. Je kunt hier je kaartje kopen.

 


BEZOEK AAN PIANOLAMUSEUM
De Museumgroep was voor een bezoek in het Pianolamuseum aan de Westerstraat. We hebben een erg informatieve rondleiding gekregen en hebben natuurlijk zelf ook geprobeerd muziek uit de instrumenten te krijgen. We hadden een leuke middag; dit kleine museum blijft een aanrader!

VRAAG VAN JASHA VAN DE EMBASSY OF THE FREE MIND
‘Op zaterdagen, vanaf 11 uur kunnen we nog wat hulp gebruiken in de Embassy of the Free Mind. Het gaat om de verzorging van de bloemen in het pand en eventueel ook nog wat ondersteuning bij het afwassen en het café. 

We zijn al heel blij met de stadsdorpers die ons in de tuin helpen en we hopen dat hier ook een stadsdorper warm voor loopt! Natuurlijk kun je het ook samen met een andere stadsdorper doen.’

Voor meer informatie en reacties, stuur een mailtje naar Jasha of bel naar 020 6258079.          

OPROEP VOOR ADOPTIE EN ONDERHOUD STOLPERSTEINE
In onze buurt zijn niet heel lang geleden nog Stolpersteine gelegd op de Keizersgracht en de Herengracht. Op onze website staat hier een stukje over en op deze kaart kun je opzoeken waar in Amsterdam allemaal Stolpersteine liggen. Er zijn intussen rond de 1600 Stolpersteine in Amsterdam neergelegd bij de huizen waar Joodse mensen woonden die het slachtoffer werden van de Tweede Wereldoorlog.

Van An Huitzing, vrijwilliger bij de stichting Stolpersteine, kregen we het volgende bericht:

Behalve degene die de Stolpersteine produceert, draait onze stichting geheel op vrijwilligers. Stolpersteine moeten eigenlijk twee keer per jaar gepoetst worden om niet net zo zwart te worden als de waterputjes in de straat. In de Indische Buurt heeft de eerste bewonersvereniging al toegezegd om alle Stolpersteine in hun buurt te onderhouden. Het zou heel mooi zijn als - in samenwerking met ons – in alle buurten van Amsterdam bewonersverenigingen de Stolpersteine op die manier zouden willen adopteren’. 

Op onze website kun je er meer over lezen. Om zoiets te doen, zullen we een groep moeten vormen van tenminste 4 stadsdorpers, liever nog meer! Voel je hiervoor, meld je dan aan bij Janneke, dat kan ook per telefoon 06 23468635.


Tip van Santima:
voor wandelaars en museumbezoekers, maar ook voor andere tripjes: zij heeft een heel handig uittrekbaar krukje, makkelijk mee te nemen, fijn om af en toe even op uit te rusten. Klik hier voor de link om dit te bestellen.

Tip van Jan Hein: in het Claverhuis zijn nog twee leuke concerten, op 30 oktober en op 27 november, kijk hier: https://hofjesconcertenadam.nl/programma.

 

AGENDA

woensdag 26 oktober 12.30 documentaire over Pisarro in de Filmhallen. Koop zelf je kaartje en laat Willemijn weten dat je meegaat

zaterdag 29 oktober 10.30 wandeling watergebied en Westerpark

maandag 31 oktober Zingen met Marianne op maandag. Er zijn nog een paar plaatsen vrij! Kijk hier voor meer informatie. De volgende reeks zal zijn op 14 en 28 november, 12 december en 9 en 23 januari 2023. Geef je op bij Marianne

maandag 31 oktober vanaf 17.00 buurtborrel bij de Twee Grieken, geef je op bij Els. Laat Els ook even weten of je iets wilt eten bij je drankje 

vrijdag 11 november 11.00 bezoek met rondleiding Multatulimuseum, geef je op bij Janneke

dinsdag 15 november 10.30 wandeling rond de NDSM-werf, daar ligt een bijzondere vloertekening, kijk op deze site. Koffie bij Pllek en van daaruit lopen we terug, lunch aan het IJ

donderdag 24 november 17.00 Embassy of the Free Mind Hoezo Spinoza?

zaterdag 26 november 10.30 rondleiding in de binnenstad van Haarlem. Uiteraard met koffiepauze en lunch voordat we weer op de trein stappen

3 en 7 december Wanen in het Bellevue theater

vrijdag 16 december 10.30 wandeling Tuindorp Oostzaan, de kerstverlichting bekijken, dat is intussen een goede traditie geworden! Na afloop lunch aan het IJ

iedere donderdagochtend vanaf 10.30 koffie-inloop in Café Hegeraad

  

Hartelijke groet van het webteam,

Ella, Ina, Nina, Janneke