Wat hebben we tot nu toe een mooie zomer! We hebben al veel leuke dingen gedaan en daar gaan we nog even lekker mee door.

WANDELEN, BUITENKUNST, ATELIERBEZOEK EN BORREL OP VRIJDAG 16 SEPTEMBER 

We vertrekken om 14.00 vanaf de Herenmarkt naar het Westerpark, een wandeling gecombineerd met een beeldentocht, met als hoofddoel het beeld Dragers van Verre van Nelson Carrilho; Nelson zal daar ter plekke iets over vertellen. 
Daarna lopen we via nog wat bezienswaardigheden in het Westerpark en omgeving naar het atelier van Nelson in de Tuinstraat. We zien daar meer werk van hem en we eindigen met een gezamenlijke borrel (daar gaan we zelf voor zorgen) in zijn atelier. Deze tocht is uiteraard flexibel, wil je naar het Westerpark fietsen of met de bus, dat kan ook.
Hoe dan ook, om 15.00 zijn we bij het beeld van Nelson. De tocht van de Herenmarkt via het Westerpark naar de Tuinstraat beslaat ongeveer 4 kilometer. Er kunnen 20 mensen mee, geef je op bij Janneke, dat kan ook per telefoon: 06-23468635.

CONCERTGEBOUWORKEST IN HET WESTERPARK, VRIJDAG 9 SEPTEMBER 20.30

Hennie van de Cultuurburen schrijft: Om gezelschap te hebben lijkt het me leuk om af te spreken bij het Ketelhuis om 20 uur en vanaf daar een plekje te zoeken. Je hoeft je niet op te geven. Neem een kleedje (klapstoeltje misschien ook handig) en iets te drinken mee en kijk voor het programma op https://www.concertgebouworkest.nl/nl/concert/opening-night.

WANDELEN

Op 30 augustus wandelen we in Noord, met een koffiestop in tuinpark Buitenzorg, in de tuin van een van de wandelaars.

Op 12 september
lopen we rond de Gaasperplas.
Alle wandelingen beginnen om 10.30 op de Herenmarkt, opgeven kan bij Janneke.

MULTATULI FESTIVAL 18 SEPTEMBER 13.00 TOT 18.00

Een gratis buurtfestival in de Korsjespoortsteeg, georganiseerd door het Multatuli Museum in samenwerking met het gelijknamige Museum in Lebak, Indonesie. Kijk hier alvast op onze website voor het voorlopige programma. Later staat er meer informatie op de  website van het Multatuli Museum.

Secret Garden in de Sint Nicolaasstraat


Vijftien stadsdorpers togen op woensdagavond 20 juli naar de ‘binnenbuurt’ van Milen.
Het begon al meteen gezellig op haar stoep met een welkomstdrankje van het huis (lees Milen)!
Daarna vielen we van de ene verbazing in de andere, een Street Art Museum in ons stadsdorp! Brian kent alle kunstenaars persoonlijk, ze vinden het allemaal bijzonder om op deze plek hun kunst te maken. Milen denkt er over om dit uitje nog een keer te herhalen, dus wie het gemist heeft krijgt nog een kans! Lees er meer over op onze website.

Hoe Multatuli tot leven kwam op 5 augustus 2022

We zaten met 12 stadsdorpers, een kop koffie in de hand, ademloos te luisteren naar Floris Meijsing die, met als enige instrument zijn stem, een buitengewoon levendig beeld schiep van Eduard Douwes Dekker.
Zijn levensloop, zijn avonturen, zijn sociale betrokkenheid, zijn gokverslaving, zijn fantasievolle gezinsleven, alles passeerde de revue op een manier die hem bijna aanwezig deed zijn in de mooie ruimte van het museum. Lees het hele verslag over deze rondleiding op onze website.
Dit kostelijke museum is sowieso een aanrader, de museumgroep gaat nog een datum in november proberen te prikken om deze rondleiding te herhalen.  

Aan dit bedsteekastje zit een mooi verhaal vast, dat krijg je tijdens de rondleiding te horen.Zomerborrel

De zomerborrel op 11 augustus bij de Embassy of the Free Mind deed zijn naam eer aan!
Stralend weer was het en dankzij de ideale ligging van het terras konden we profiteren van de nodige schaduw.
Voor velen was het de eerste kennismaking met de Embassy, iedereen was aangenaam getroffen door het mooie museum. Jasha heette ons hartelijk welkom, waarbij ze ook vertelde over de activiteiten van het museum. We hebben er eerder al over geschreven, maar kijk hier toch nog eens naar hun agenda.

Rixande, Jasha, Aricia en Floris van de Embassy hebben ervoor gezorgd dat we een topmiddag hadden! 

Vraag van Nanny: ‘Al heel lang breng ik mijn groente afval naar een vriendin, maar ik heb steeds meer, dus nu ben ik echt alles voor de composthoop aan het verzamelen. Alles gaat erin behalve vlees en vis. Het wordt nu te veel om het steeds naar Westzaan te brengen, misschien is er wel een stadsdorper die een composthoop heeft en dit kan gebruiken?’ Reacties kunnen naar Nanny.

Tip van Ina: Tot 4 september kun je de tentoonstelling Machtige Maas: Muze en Moordenaar zien in de Vrije Academie, Herengracht 368.  Deze tentoonstelling laat zien hoe een rivier zowel een bron van inspiratie als problematiek kan zijn. Dompel je onder in poëtische maar ook akelige verhalen van de Maas. Met de droogte momenteel extra relevant. Kijk hier voor meer informatie.

Tip van Marlies: een indrukwekkende voorstelling in de Nieuwe Kerk: Op klompen door de dessa. In deze unieke voorstelling zit je niet op een pluchen stoel maar beleef je, lopende door het decor, een unieke theatervorm! Zo wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen. Je kunt er nog tot en met zondag heen, doen!

AGENDA

maandag 29 augustus vanaf 17.00 buurtborrel bij de Twee Grieken, geef je op bij Els, laat Els ook even weten of je iets wilt eten bij je drankje 

dinsdag 30 augustus 10.30 wandeling naar Noord, geef je op bij  Janneke 

5 en 19 september, 3, 17 en 31 oktober Zingen met Marianne op maandag. Er zijn nog een paar plaatsen vrij! Kijk hier voor meer informatie  

maandag 12 september 10.30 wandeling Gaasperplas, geef je op bij  Janneke 

vrijdag 16 september 15.00 ateliertocht Nelson Carrilho, geef je op bij  Janneke 

zondag 18 september van 13.00 tot 18.00 Multatuli Festival in de Korsjespoortsteeg 

iedere donderdagochtend vanaf 10.30 koffie-inloop in Café Hegeraad   

Noteer alvast deze 2 data in 2023

2 januari    17.00 Nieuwjaars(buurt)borrel bij de Twee Grieken

20 januari  20.00 Barokopera Amsterdam in het DelaMar met Reis naar de Maan van Offenbach 

Nog steeds zomerse groeten van het webteam

Ella, Ina, Nina, Janneke