Lieve Stadsdorpers,

 

Ons stadsdorp bruist alweer als nooit tevoren, onder andere dankzij een ongekend aantal nieuwe stadsdorpers dat zich juist in de laatste twee jaar bij ons voegde. Bovendien zijn er -ook vanuit die aanwas - veel nieuwe initiatieven gekomen, bijvoorbeeld de bridgegroep, de filmgroep, de breiclub.

Vorig jaar brainstormden we met een aantal jonge(re) stadsdorpers over hoe we het stadsdorp breder, actiever en meer divers kunnen maken, onlangs hadden we een live samenzijn met hen, eigenlijk zomaar een borrel, maar het was niet te stuiten, de ideeën rolden over de tafel. En niet alleen ideeën, meteen ook het aanbod om het te organiseren. We beginnen met een ervan:

 

Uitzonderlijke straatkunst in galerie ‘the secret garden’
woensdag 20 juli van 19:00 tot 20:30

____Een heel speciaal uitje in onze buurt, georganiseerd door stadsdorper Milen: een grote, verborgen en ‘geheime’ artistieke tuin met street art en urban art, met rondleiding (in het Engels) door de initiatiefnemer en straatgenoot van Milen, Brian.

We ontmoeten elkaar om 19.00 voor de deur van Sint Nicolaasstraat 19, daar heeft Brian sinds vorige zomer een winkel. Wijn of andere versnaperingen voor deze tuinavond kun je daar kopen, Milen zorgt voor glazen en er staan stoelen in de tuin.

Lees er hier meer over.

Aanmelden kan bij Janneke, dat kan ook per telefoon 06-23468635.

 

Straatborrels

Het is weer zover, de tijd van de straatborrels is aangebroken. We willen graag een fotoreportage maken van alle straatborrels in ons stadsdorp! Stuur ze naar redactie@stadsdorpbuurt7.nl en trouwens, als je straat of buurtgenoten spreekt die nog niet bij ons stadsdorp zijn aangesloten, attendeer ze op ons stadsdorp, we zijn altijd blij met nieuwe stadsdorpers.

 

 
Centrum begroot

Je kunt tot en met 18 juli 450.000 euro verdelen over allerlei projecten in het centrum. Als het goed is, heb je hierover een brief van de gemeente gekregen.

Op nummer 1 staat voor ons natuurlijk de Torensluis!  Die kun je bij het afgebeelde plaatje vinden. Ook het Wijkcentrum d’Oude Stadt verdient onze steun. Verder zijn er bijvoorbeeld ook leuke projecten van ons collega-stadsdorp Dijk en Plein.


Twee keer boeken

Leeskring IV heeft plek voor nieuwe leesliefhebbers! Er worden vooral actuele Nederlandse boeken, zowel romans als non-fictie, gelezen. Eens in de zes weken komt Leeskring IV bij elkaar. Lees hier de verslagen van de gelezen boeken en meld je aan bij Anneloes als je mee wilt doen. Kijk op onze website bij het rechtermenu en druk op de rode knop activiteiten, daar zie je alle Leeskringen en ook alle andere activiteiten.

Oproep van Ans voor deelname aan een bijzondere boekenclub: “Engels is een WERELDTAAL! Poets je Engels op en lees mee met onze Boekenclub vanuit Senia.  We lezen ca 4 (toegankelijke) parels uit de moderne Engelse literatuur. Deze zomer lezen we ‘Summer’ van de Schotse Ali Smith. Locatie: de bibliotheek van het Roelof Hartplein. Contact: Ans Ferwerda a8ferwerda@planet.nl 

 

Breiclub

Iedere eerste dinsdagmiddag van de maand breien we bij Ciska, aan het Singel, het is reuze gezellig én leerzaam.

Ciska weet niet alleen echt alles van breien, maar ze heeft ook interessante boeken over het onderwerp.

Een eeuw geleden werd er ook driftig door mannen gebreid, op de foto onder andere de gouverneur van Arizona met een breiwerkje, anno 1907.

Er is nog plek voor één breier/breister, wil je meedoen, meld je bij Ciska.

 

Wandelgroep

De Wandelgroep was weer even naar het Mandelahuisje, begin juni, niet speciaal top zomerweer, maar toch droog en af en toe zon. Ilco heeft speciaal voor onze groep koffie gezet en van alles verteld over de geschiedenis van het Mandelahuisje.

Wandelingen in juli:

Vrijdagochtend 8 juli gaat Hans ons rondleiden in Nieuwendam: Dijkdorp en Tuindorp.

Zaterdag 23 juli wegens groot succes op herhaling naar Flevopark, nu met lunch bij proeflokaal ’t Nieuwe Diep.

Zingen

We kregen een oproep voor een 70+popkoor, ze kunnen nieuwe leden gebruiken.

Het Lust for Life koor repeteert iedere vrijdagochtend tussen 10.15 en 12.15 uur in het Revalidatie- en Verpleeghuis VREUGDEHOF in Amsterdam Zuid. (De zangers komen uit alle buurten van Amsterdam). De bewoners zijn in de gelegenheid de repetities bij te wonenKijk hier voor meer informatie.

Onze eigen zanggroep, Zingen met Marianne, start weer in september.

 

Museumgroep

We gaan op vrijdag 1 juli om 11 uur naar JOMA, het familie en kunstmuseum aan Brouwersgracht 49. Er is al veel aandacht aan besteed, in onze buurt, maar nu ook in het Parool, kijk hier.

1 juli is op dit moment al vol. Een tweede datum is in de maak, daar kunnen nog 4 liefhebbers bij. Opgeven kan deze keer bij Janneke, ook per telefoon 06-23468635.

 

Agenda

 

maandag 27 juni buurtborrel bij de Twee Grieken, geef je op bij Els
vrijdag 1 juli 11.00 museumgroep JOMA
8 en 23 juli wandelen, geef je op bij  Janneke
woensdag 20 juli 19.00 Secret Garden, geef je op bij Janneke
iedere donderdagochtend koffie-inloop in Café Hegeraad

 

Warme zomergroeten van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke