Lieve stadsdorpers,

Hoe we ook proberen te focussen op de goede dingen om ons heen (blijven doen!), er is nog steeds die vreselijke oorlog. We willen doen wat we kunnen, er komen heel veel vluchtelingen onze kant uit, dus Nina heeft een pagina op onze website gemaakt waarop je ziet hoe je kunt helpen. Marion van het netwerk van alle stadsdorpen vroeg ons om acties van ons stadsdorp voor Oekraïne aan hen door te geven; zij inventariseren en sturen alles door aan de stadsdorpen, zodat we elkaar kunnen inspireren. Laat weten als je een plan of idee hebt!

Wij hebben voorlopig in ieder geval het plan om op 19 april een ‘hoge hoed’ bij de uitgang van de Westerkerk te plaatsen om geld in te zamelen voor wat we op dat moment een goede bestemming vinden voor de vluchtelingen.

Voortbordurend op de Wester:
over een kleine maand is het echt zo ver, onze grote feestelijke bijeenkomst in de Westerkerk dinsdag 19 april, 19.00-21.00 (Inloop vanaf 18.30). Kijk hier voor het programma. Op dit moment hebben al aardig wat mensen zich opgegeven, maar we rekenen eigenlijk op jullie allemaal! Neem ook vooral gasten mee. Er is plaats genoeg in de kerk, geef je op bij Janneke, dat kan ook per telefoon 06-23468635.

Nog meer nieuws van de Wester: de komende weken zal de reizende tentoonstelling ‘Heilzame verwerking slavernijverleden’ te zien zijn. Klik hier voor meer informatie daarover.

En hier sluiten we dan weer graag op aan met deze Oproep van de Westerkerk

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die in een team van 2 à 3 mensen wekelijks of één keer in de twee weken gastvrouw/gastheer willen zijn voor bezoekers. Heb je een warm hart voor de prachtige Westerkerk? Spreek je ook een beetje Engels? Wacht dan niet langer en geef je op als geïnteresseerde vrijwilliger! Je hoeft niet kerkelijk meelevend te zijn. Lees er hier meer over.

Vrijdag 25 maart benefietevenement in de Amstelkerk voor Ark,
maar ook voor Oekraïne
In 2018 werd dit evenement, georganiseerd door een medestadsdorper, Monika, in de Posthoornkerk gehouden en toen waren er aardig wat buurtgenoten aanwezig. Deze keer is het wat verder weg, maar nog steeds dichtbij voor ons, nl de Amstelkerk! Stichting Ark zet zich op een bijzondere manier in voor kinderen van 3 tot 13 jaar met beperkingen. Er is een mooi concert en er zal een veiling zijn; in de Amstelkerk is momenteel een tentoonstelling die doordeweeks gratis van 9 tot 5 te zien is, de kunstenaars hebben enkele werken gedoneerd voor deze veiling. De opbrengst van de hele avond komt ten goede aan stichting Ark, maar…zij staan een derde af voor Oekraïne. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link: ticketkantoor.

 

Vrijwilliger worden?


Dan nog een oproep voor ‘seizoensvrijwilligerswerk’, weer eens iets anders!

‘Tussen Hemel en Aarde’ van Alida Verheij in NDSM-fuse, van mei tot in september dit jaar

Alida, ook stadsdorper, zoekt mensen om mee te doen aan de voorbereiding en de uitvoering van dit project van haar en wel op een bijzondere manier, een project om jong en oud met elkaar te verbinden! Er zijn diverse taken, werk waar flink aangepakt moet worden en veel rustige, zittende werkjes en het werk zal op je eigen beschikbare tijden worden afgestemd.

Kijk hier voor meer informatie. Trouwens, op onze site kun je hier alles vinden over al dit soort interessante projecten waar je aan mee kunt werken.

We sluiten af met nog een verrassend project

Sprong over het IJ 

Femke van Arcam schrijft: Beste leden van de stadsdorpen, er doet zich een hele leuke kans voor voor alle Amsterdammers! Iedereen kan meedoen aan een grote openlucht-expo op de NDSM-werf, getiteld ‘Sprong over het IJ’. Hoe? Zend je favoriete brugfoto in en er bestaat een grote kans dat deze geselecteerd wordt om te tonen in de expo. Ik kijk enorm uit naar jullie reactie! Je kunt hier meer lezen en je foto insturen.


Korte agenda:

elke donderdagochtend koffie bij Hegeraad, vanaf 10.30
vrijdagavond 25 maart benefietconcert Amstelkerk
zaterdagmiddag 26 maart vervolg van de variaties op Bach in de Oranjekerk, tip van Nina, kijk op onze site
maandag 28 maart 17.00 – 19.00 buurtborrel in de Twee Grieken, geef je op bij Els
vrijdagochtend 1 april 11.00 museumclub: ‘Misschien valt er wat te lachen’. Terugblikken op Peter van Straaten in het Allard Pierson Museum. Er zijn nog een paar plekken vrij, stuur een mailtje naar Ina als je mee wilt.
woensdag 6  april avond: God's wegen van Nina de la Parra in de Kleine Komedie met de cultuurburen.
vrijdagochtend 15 april 10.30 ‘stevig stappen’ wandeling, hier is ook nog plek, mail Janneke
dinsdagavond 19 april 18.30 – 19.00 Stadsdorp in de Wester, geef je op bij Janneke

Alle reacties op en ideeën voor het StadsdorpNieuws graag naar het webteam: redactie@stadsdorpbuurt7.nl

Veel groeten van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke