Westerkerk stadsdorpbijeenkomst 19 april 19.00 -21.00!

Lieve stadsdorpers,

Hoera! We mogen weer bijna alles en om te beginnen hebben we samen met de Westerkerk een nieuwe datum vastgelegd voor onze grote feestelijke bijeenkomst: dinsdag 19 april, ook nu weer van 19.00-21.00. Het programma is onveranderd gebleven; we beginnen met een gesprek van stadsdorper Paul Hassing met Rinke Oostra en Sabine Snoek, onze gebiedsmakelaar en gebiedscoördinator. Uiteraard is er ruimte voor vragen uit de zaal.

Daarna zal er volop gelegenheid zijn om elkaar te spreken, het geheel wordt omlijst door bijzondere muziek, gespeeld door twee stadsdorpviolisten. Omdat het zolang heeft geduurd voor we elkaar weer in wat groteren getale kunnen zien en spreken gaan we onszelf deze keer trakteren op extra feestelijke drankjes en hapjes! Neem vooral ook een buurtgenoot mee, iedereen is welkom!

Wel graag even aanmelden, ook je eventuele gasten. Dat kan vanaf nu al bij Janneke, ook per telefoon 06-23468635.

 

Tips:

Angelique en Kitty: nu weer live dansen met DanceConnects, ook op een bijzondere locatie hartje centrum!

Leonie: GoldenSports is weer begonnen in het Westerpark.

Marion van het netwerk van de stadsdorpen: 25 februari: De Februaristaking Het comité wil de waarden die verbonden zijn aan de Februaristaking van 1941 – opkomen voor een ander, in verzet komen tegen onrecht – als inspiratie laten dienen voor de samenleving van nu.

Vrijwilligers en bezoekers
De vraag om tuinvrijwilligers voor de Embassy of the Free Mind die we in het vorige StadsdorpNieuws plaatsten, is bepaald niet onbeantwoord gebleven: er hebben zich maar liefst 4 stadsdorpers gemeld! Kijk hier voor de agenda van dit spannende museum in onze buurt.

 

Onze website

Hier kun je ons jaarbericht lezen. We hebben ook een speciale plek gemaakt om diegenen die ons de laatste tijd ontvallen zijn te memoreren.

 

Korte agenda:

woensdag 23 februari museumexcursie naar Museum Het Schip 11.00 (in principe vol, stuur Ina een mailtje als je mee wilt, je weet maar nooit)

donderdag 24 februari Koffie inloop Hegeraad vanaf 10.30.

donderdag 24 februari Hildo Kropwandeling 10.30 (in principe vol, je kunt het altijd proberen, wel even aanmelden bij Janneke)

maandag 28 februari Buurtborrel de Twee Grieken vanaf 17.00, aanmelden bij Els.

En alvast dit: Jos Otten, de voorzitter van de Vereniging Vrienden van Amsterdamse gevelstenen gaat ons weer trakteren op een rondleiding langs gevelstenen in onze eigen buurt! Op donderdagochtend 31 maart.

Er is een beperkt aantal deelnemers, dus…geef je snel op bij Janneke

Wandelen

In de afgelopen weken is er ook weer flink gewandeld, hieronder twee impressies, we maakten een tocht door het nog betrekkelijk rustige centrum, op jacht naar dieren (aan de gevels). Als bonus bleek de Papegaai aan de Kalverstraat open te zijn, lang niet iedereen van het gezelschap had deze verrassend grote kerk van binnen gezien. De volgende tocht leidde ons door het Flevopark, ook voor bijna iedereen nieuw gebied! en ook heel bijzonder, we gaan er later dit jaar zeker nog een keer terug. Opgeven voor alle wandelingen kan bij Janneke.

En tot slot wil Nanny, zij verstuurt altijd het StadsdorpNieuws, graag iets aan jullie kwijt:

Ik, Nanny, krijg regelmatig complimenten over de nieuwsbrief, maar ik ben alleen maar de boodschapper. Het Webteam verdient die complimenten voor al het moois wat ze maken. Maar lief dat je de moeite neemt je waardering uit te spreken! Als je iets over de nieuwsbrief kwijt wilt, of je hebt een tip, mail dan naar: redactie@stadsdorpbuurt7.nl  Bedankt, Nanny

Veel warme groeten van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke