Lieve Stadsdorpers,

 

We wensen jullie het allerbeste voor het komende jaar en we hopen dat we elkaar heel snel in levenden lijve kunnen ontmoeten!

We hebben alweer een bijzonder jaar achter de rug, maar er waren gelukkig toch weer veel mogelijkheden om elkaar te zien en te spreken. Zo was er bijna een halfjaar lang iedere week een koffie-inloop, hebben we elkaar vijf keer kunnen treffen bij onze buurtborrel en zijn er het hele jaar door talloze wandelingen geweest. Enkele leesclubs kwamen bij elkaar om een boek te bespreken en we zijn diverse keren naar bioscoop en museum gegaan.

We zijn als stadsdorp aardig gegroeid, we hebben er maar liefst bijna 40 nieuwe stadsdorpers bijgekregen. Ook ontvingen we van jullie veel positieve reacties op ons StadsdorpNieuws, dank daarvoor!

Een paar hartverwarmende reacties op het laatste StadsdorpNieuws van vorig jaar:

Lies: ‘Veel  dank voor jullie opbeurende woorden en creativiteit om plannen toch door te laten gaan. Het Stadsdorp alias Buurt 7 op haar best! Ik zal zeker een kaarsje voor mijn raam zetten de 21e, wat een sympathiek idee.’

Maarten: ‘Dank voor het Stadsdorp nieuws. Mooi werk. Hierbij n.a.v. jullie slotlogo "Hart onder de riem" het volgende eigenwijze weetje: Ik heb ergens eens gelezen dat de uitdrukking "Iemand een hart onder de riem steken" afkomstig is uit middeleeuwse tijden. Een "hart" was (toen) is (ook) een "dolk". Een hart onder de riem steken wil dus letterlijk zeggen: Iemand een dolk onder zijn riem steken, zodat hij/zij zich met die dolk verdedigen kan. Leuk om te weten, toch?’

 

Netwerk Amsterdamse stadsdorpen
Dit netwerk zorgt regelmatig voor bijeenkomsten waar bestuurs-, en kerngroepleden van alle stadsdorpen van Amsterdam ervaringen kunnen uitwisselen. Vaak is er ook nog een interessante lezing. Na afloop is er gelegenheid om bij een glaasje nog wat meer bij te praten. Wij doen er altijd aan mee. Nina heeft alle informatie over het netwerk op onze website gezet. Ook de mooie overzichtskaart van alle stadsdorpen die het netwerk gemaakt heeft, staat erop en kun je hier vinden.                    

Maar zoals zo vaak hebben ook zij nieuwe mensen nodig. Zie onderstaande oproep:

‘Onlangs namen 2 leden van de CoCo (coördinatie commissie) afscheid. Gelukkig hebben we 1 nieuw lid gevonden. Omdat er best wel wat werk te doen staat, zoeken wij (Peter Zijlema, Jacques Allegro en ik) naar een vijfde lid.’ Lees verder

 

Tip van Angelique: Dance Connects Dynamische en gevarieerde danslessen voor de iets oudere mens (60+ en 40+), live en online. Nu nog even niet live, maar kijk op dit filmpje hoe leuk ook online kan zijn. Wil je meer weten, kijk op hun website.

Tip van Theo: Huizinga Lezing
Als je deze "verpletterende" Huizingalezing van David van Rijbroeck nog niet hebt gehoord, luister er hier naar!

 

Laten we volhouden lieve stadsdorpers!!

Alle goeds gewenst van het webteam Ella, Ina, Janneke en Nina