Lieve stadsdorpers,

Het stadsdorp bruist weer als vanouds! We gaan de herfst in met veel activiteiten.

Muziek           
We kregen maar liefst drie reacties op onze oproep voor een ruimte voor de stadsdorpspeelgroep! Dat was nog eens verheugend nieuws. We kunnen dus weer beginnen; we spelen voorlopig bij de stadsdorpers die ons heel genereus een grote ruimte met een vleugel of een piano hebben aangeboden.

Ook het stadsdorpkoor gaat door, zij het op een andere manier. Marianne, onze dirigent en intussen ook stadsdorper, heeft bedacht om gemengde groepen te maken van stadsdorpers en andere zangliefhebbers. Tot november zitten die groepen al vol, maar in november komt er een vervolg. Wil je meedoen of meer weten, lees hier meer over beide muziekgroepen.


Musea                                                                                      
We bezochten de jubileumtentoonstelling van de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst in het Paleis op de Dam. Voor het eerste uitje van de museumgroep was zoveel belangstelling dat we het over twee dagen hebben verdeeld. Lees hier het verslag van Myriam.  

Op dinsdag 19 oktober gaan we naar Godinnen van de Art Nouveau in het Allard Piersonmuseum. Deze breed opgezette tentoonstelling gaat een week later haar deuren sluiten. Dus dit is de laatste kans om de art nouveau topstukken uit enkele Duitse musea te bekijken mét daarbij ook de interessante toelichting over de verschillende vrouwbeelden waaruit ze voortkwamen.

Zin om mee te gaan? Meld je bij Ina.


Film
                                                                                                              Willemijn gaat twee films voor de oktobermaand uitzoeken, een in de week van 4 oktober en een in die van 18 oktober. Wil je ook af en toe met andere stadsdorpers naar de film, geef je op bij Willemijn, dan krijg je van haar bericht over de uitgekozen films.

Uit eten
Ook deze groep heeft een tijdlang niets kunnen organiseren; we gaan kijken of er weer animo is om af en toe gezamenlijk in een restaurant te eten.

Wie de volgende keer mee wil eten of zelf een restaurant(je) weet waar het lekker eten is, laat dit weten aan Els, dan zal zij een eerste aanzet doen voor een eetafspraak.


Wandelen              
Op maandag 4 oktober maken we met Leny een stevige wandeling ‘langs en over het water’. We gaan gezamenlijk met het OV naar het Purmerplein; we lopen een stuk van de Nieuwendammerdijk, dan via het Vliegenbos naar Vogeldorp, een bijzondere wijk. Koffie/lunchstop aan het IJ, bij Hangar, dan met de pont naar het Azartplein. Terugweg lopen of OV. 10.30 vertrek Herenmarkt.

Op vrijdag 29 oktober gaat Dorette ons door verrassend Oud-West leiden, dit wordt een stadswandeling, dus ook goed te doen voor mensen die niet heel veel meer dan 5 à 6 kilometer willen lopen. De details van deze wandeling komen later. 10.30 vertrek Herenmarkt.

Opgeven voor deze twee wandelingen kan bij Janneke, je kunt ook bellen: 06-23468635.

Cultuurburen
Gezamenlijk bezoek aan mooie voorstellingen en concerten, het kan weer. Lijkt het je leuk om op de hoogte gehouden te worden van de plannen van de Cultuurburen, geef je dan even op bij Hennie, dan zet zij je op haar verzendlijst en zo hoor je als eerste waar de keuze op gevallen is.

 

Klaverjassen
We beginnen weer! Er is plek voor een nieuwe speler, heb je zin om mee te doen, kijk op onze website voor meer informatie.

 

Lezen
Er zijn vijf leeskringen in ons stadsdorp; wil je je aansluiten, bij leeskring IV is nog plek, kijk hier voor meer informatie, daar kun je ook de verslagen van de gelezen boeken bekijken.

Wil je een nieuwe leeskring starten, dan helpen wij (het webteam) je daar uiteraard bij.


Nieuw intiatief?
Dat geldt voor alle nieuwe ideeën; laat ons die weten en samen komen we vast een heel eind. Je kunt hierover ook bellen met de stadsdorptelefoon: 06-23468635. Je krijgt dan Janneke aan de lijn.

 

Burenhulp
Kijk hier op onze website wat er allemaal kan als je even omhoog zit en een helpend handje kunt gebruiken!

 

Nog even de vaste agenda:

Koffie- inloop iedere week op donderdagochtend vanaf 10.30, Noordermarkt, bij café Hegeraad, bij mooi weer op het terras.

Buurtborrel Iedere laatste maandag van de maand, tussen 17.00 en 19.00. Wegens doorslaand succes voorlopig bij het gezellige restaurant de twee Grieken, Prinsenstraat 20. Eerstvolgende keer: aanstaande maandag 27 oktober

Graag opgeven bij Els en daarbij vermelden of je blijft eten.

 

Tot slot:
we hebben net een mooie rondleiding door het museum van de Embassy of the Free Mind (gevestigd in het Huis met de Hoofden, midden in onze buurt) gekregen en we gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen; in het volgende StadsdorpNieuws zullen we er meer over schrijven. De Embassy of the Free Mind geeft twee interessante lezingen waar je naar toe kunt gaan, op 7 en op 21 oktober. Kijk voor meer informatie alvast op hun agenda, er zijn nu nog kaartjes.

Tot gauw!

 

Het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke

redactie@stadsdorpbuurt7.nl