Allerbeste stadsdorpers!

 

Dinsdag 1 december maakten we met 7 stadsdorpers, bij prachtig weer, een flinke wandeling door Noord, van de Buiksloterweg via de Ceuvel, Schoon Schip, een bijzonder project aan de Bosrankstraat en de leuke inham met onder andere Neef Louis, naar de NDSM-werf. De teller stond bij terugkomst op een dikke 8 kilometer.

Ook op vrijdag 20 november maakten we een stoere wandeling, nu met zijn achten. Na bij hotel de Goudfazant verrassend te zijn onthaald; het restaurant is nu omgetoverd tot winkel, garage en nog zo wat en ze schonken gul koffie uit een grote kan, keken we nog even rond in Vogeldorp, een bijzondere buurt daar vlakbij. En jawel, de terugweg ook weer helemaal te voet (op 1 pontje na).

Op 24 november gingen we, ook nu weer met acht stadsdorpers, naar de Westerkerk om de tentoonstelling Nieuwe Aarde te zien. Verrassend was het gesprek met de predikant van de Wester, Herman Koetsveld. We kregen koffie van hem in de Prinsenkamer, die na de renovatie groter en lichter is geworden. Herman maakte een rondje langs ons met de vraag uit welk ‘nest’ we afkomstig waren, religieus (of niet) gezien, wat ons het meest getroffen had in de tentoonstelling en hoe we tegenover een ‘nieuwe wereld’, de wereld na corona, aankeken. Mooi hoe je elkaar weer op een andere manier kennen.

Woensdag 2 december waren we in Eye voor de film The Assistant. Deze film gooide hoge ogen in de media, wij waren het erover eens dat we dat er niet helemaal in terug zagen, die hoge ogen... Er werd wel goed in geacteerd en het punt van MeToo werd ook duidelijk gemaakt, maar we vonden hem wel erg uitgesponnen (lees: traag)

Uit de koffiezoom, die wekelijks doorgaat totdat we weer naar Hegeraad voor de koffie en Hulscher’s voor de borrel kunnen, kwam, behalve de wandelingen, nog iets leuks voort: het Zoomen met jonge studenten Nederlandse taal voor anderstaligen van Nina. Een aantal van de koffiezoomers heeft intussen twee keer met hen, via Zoom dus, gepraat. Enthousiaste reacties over en weer! Dus dat zetten we voort de eerstvolgende keer is donderdag 10 december. Wil je ook eens kijken hoe dat gaat? Geef je op bij Janneke.

 

Aan iedereen die ons weer tips en foto’s heeft gestuurd, hartelijk dank!

 

Je kunt de foto’s hier vinden. je kunt de tips vinden op onze homepage, onder ‘Bijdragen van buurtgenoten’.

Er is ook een aanbod bij van stadsdorp Wetering+, een onlinetraining voor stadsdorpers. Misschien iets voor jou?

 

De agenda voor de komende weken:

Dinsdag 8 december Jordaanhofjeswandeling: er kunnen nog een paar stadsdorpers mee, geef je op bij Leny.

Donderdag 10 december 13.15: Zoomen met Nina’s studenten, opgeven bij Janneke.

De excursie van vrijdag 11 december naar het Koninklijk Paleis, is met 8 stadsdorpers volgeboekt.

Donderdag 17 december 16.30 lightfestival en

Maandag 28 december 17.00 hortus by night: ook hier kunnen nog een paar mensen mee, geef je voor beide excursies op bij Janneke.

Over een week of twee, in ieder geval voor de Kerstdagen kun je ons volgende StadsdorpNieuws verwachten.

Nog even volhouden!

Het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke