Lieve stadsdorpers, 

Hoe komen we deze tweede golf door? Drie sleutelwoorden: leef bij de dag, blijf bewegen en……
toch weer die grappen! Die waren er niet voor niets in het begin van de tweede golf. Uit onderzoek is gebleken dat humor bewerkstelligt dat je minder negatieve gevoelens hebt: minder bang, gestrest en eenzaam. Lees er hier meer over

Dat bewegen is goed te combineren met een bezoek - in groepje(s) van vier - aan twee bijzondere tentoonstellingen: In onze eigen Westerkerk is vanaf zaterdag 31 oktober een heel bijzondere tentoonstelling; aan kunstenaars is gevraagd om hun visie te geven op een NIEUWE AARDE. Je leest er meer over op onze website en op https://nieuweaarde.nu/.

Ook in de Oude Kerk is een prachtige tentoonstelling te zien: Hoe ziet de wereld na het coronavirus eruit? Waar liggen de uitdagingen, welke kansen zijn er ontstaan? Lees er hier meer over.

Op maandag 2 november gaan we naar de Oude Kerk, gecombineerd met een wandeling langs standbeelden van markante Amsterdammers.

Op vrijdag 6 november naar de Westerkerk, gecombineerd met een klein rondje Jordaanhofjes. Wil je mee op een van deze dagen of allebei? Stuur een mailtje naar Leny, zij zal je de details laten weten.

Koffiezoomen:

Voorlopig zoomen we iedere donderdagochtend om 10.30. Iedereen welkom, wel graag even opgeven bij Janneke (of 06-23468635).   We hadden afgelopen donderdag een intensieve zoom met zijn zevenen. Sommigen van ons waren toch wat moedeloos geworden door deze nieuwe golf, maar er samen over praten lucht op! 


Online cultuur

Nu alle musea en theaters weer helemaal dicht gaan tot zeker 18 november wat online tips:

We kunnen nu weliswaar niet naar het Muziekgebouw om de cello biënnale bij te wonen (en uiteraard veel erger nog: de musici kunnen niet live optreden..), maar online is er een hoop te beleven in het Muziekgebouw.

Ook de nationale opera/ballet heeft weer veel te bieden wat je online kunt bekijken.

Bij de Rode Hoed kun je interessante programma’s volgen: https://rodehoed.nl/agenda/.

Ans stuurde ons drie bijzondere tips, kijk hier. Heb je ook een idee of een tip, mail dan naar redactie@stadsdorpbuurt7.nl.

Wil je samen met andere stadsdorpers naar de bioscoop: kijk hier voor meer informatie (hopelijk weer na 18 november).

De twee rondleidingen door Willemijn waren binnen de kortste keren volgeboekt. Je kunt je nog steeds bij haar opgeven, dan kom je op een wachtlijst voor een volgende datum. De eerste rondleiding is net achter de rug en het was bijzonder leuk! Lees er hier meer over.        

                  

Met een hartelijke groet van het webteam,

Ella, Ina, Nina, Janneke