...in het Huis met de Hoofden

We bezochten met een afvaardiging van het bestuur het Huis met de Hoofden aan de Keizersgracht 123. Dit is Jasha, zij heeft ons uitgenodigd om eens te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen in de buurt. Natuurlijk vonden we dat geweldig! Eind september kregen we een rondleiding van haar in dit prachtige huis, in 1622 gebouwd door architect Hendrick de Keyser.

De familie Ritman heeft hun boekencollectie en het huis geschonken aan een ANBI-stichting, Stichting Het Wereldhart en zij hebben hun enorme bibliotheek met 25.000 boeken over Filosofie in het pand ondergebracht. Die bibliotheek is onderdeel geworden van het museum de Embassy of the Free Mind, klik hierop om te zien wat dat inhoudt, ook hun programma kun je er vinden.

Er is van alles te beleven, lezingen, discussies, rondleidingen, concerten. Er is ook een café en een tuin. Het is een bolwerk van de vrijheid. Er is op dit moment, nog tot 19 december, een tentoonstelling over de Amsterdamse Adriaan Koerbagh, een vriend van Spinoza die recht, medicijnen en filosofie studeerde en dit toegankelijk wilde maken in de Nederlandse taal voor elke Amsterdammer. Jasha: ‘We weten zeker dat jullie je, als Amsterdamse vrijdenkers, thuis zullen voelen in dit speciale monument annex museum’.                                                                                                          
Wordt vervolgd!