StadsdorpBuurt7 wil een dorp in de stad zijn waar mensen zich thuis voelen, oog hebben voor elkaar en samen nieuwe vormen van nabuurschap ontwikkelen.

Woon je in of rond het gebied dat begrensd wordt door Haarlemmerhouttuinen, Damrak, Raadhuisstraat en Prinsengracht? Dan ben je van harte welkom op onze buurtborrel, koffie-inloop en andere bijeenkomsten en activiteiten. Alles georganiseerd door en voor buurtbewoners. En er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën! Meer weten over ons stadsdorp? Neem een kijkje bij onze activiteiten of klik hier voor het Jaarverslag 2020 en hier voor het Beleidsplan 2020-2025

Zin om met ons mee te doen? We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om zich bij het stadsdorp aan te sluiten en zonder drempels aan alles mee te doen. Het enige wat we van je vragen is dat je je aanmeldt voor het StadsdorpNieuws, dat regelmatig aan alle stadsdorpers wordt verstuurd. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er te beleven valt in ons stadsdorp. Mail naar: aanmelden@stadsdorpbuurt7.nl.


Maandelijke buurtborrel en koffie-inloop (als nodig nu via zoom)

Stadsdorpers - en uiteraard ook andere buurtgenoten - kunnen elkaar op een makkelijke manier ontmoeten bij onze maandelijkse buurtborrel en koffie-inloop, maar ook bij allerlei andere activiteiten, georganiseerd door en voor stadsdorpers.

Activiteiten
Kijk maar op de website onder activiteiten. Er zijn verschillende groepen zoals de wandelgroep, filmbezoekers, museabezoekers. Ook zijn er een aantal leesclubs. 


StadsdorpNieuws per mail
Via het StadsdorpNieuws, dat regelmatig wordt verstuurd aan alle buurtgenoten, die op onze verzendlijst staan, blijf je op de hoogte van alles wat er te beleven valt in ons stadsdorp. We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om zich bij het stadsdorp aan te sluiten en zonder drempels aan alles mee te doen.

Wil je ook Stadsdorper worden en de nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar: aanmelden@stadsdorpbuurt7.nl.

Grenzen stadsdorpBuurt 7

StadsdorpBuurt7 valt binnen het gebied dat wordt begrensd door de Haarlemmer Houttuinen, het Damrak, de Raadhuisstraat en de Prinsengracht, maar we zijn daar niet erg streng in, ook als je niet precies in dit gebied woont, ben je van harte welkom. Kijk wel altijd eerst even of er in jouw buurt misschien ook een stadsdorp is, het ‘dichtbije’ is wel een belangrijk kenmerk van een stadsdorp. Hier vind je een overzicht van de stadsdorpen in Amsterdam.

Burenhulp
Behalve dat het leuk is om meer met elkaar op te trekken als buurtgenoten, is het ook makkelijker om elkaar eens om hulp te vragen, bijvoorbeeld om een boodschapje te doen als je je niet lekker voelt. Voor wat meer of andere hulp kun je ook een beroep doen op de mensen van onze burenhulpgroep, die je op allerlei manieren kunnen bijstaan.