In maart was het ineens druk in het stadsdorp. Eerst hadden we dat leuke contact met jongere stadsdorpers, vlak daarna maakte Janneke kennis met Alet Klarenbeek, ze woont in buurt7 en ze is intussen ook stadsdorper.

Alweer een heel inspirerend gesprek, zo blijkt uit het verslag van Janneke: ‘Al wandelend door de buurt – de foto maakte ik op de hoek Roomolenstraat/Langestraat - leerden we elkaar een beetje kennen en werd al snel duidelijk dat we veel aanknopingspunten hebben.

We kwamen onder andere langs de bijzondere werkplek van Alet op het Prinseneiland, in het pand van uitgever Rubinstein. Achterin is een theater, met plek voor zo’n 50 mensen. Het was op dat moment afgesloten, ik heb het dus niet gezien, maar het klinkt heel spannend en wie weet kunnen we daar straks wel iets mee!

Alet is producent van festivals en muziektheater geweest, werkte in de wereld van reclame en marketing en richtte in 2017 UP! op, een organisatie die ontmoetingen tussen ouderen realiseert om in gesprek te raken over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Zo zijn er podcasts, groepsgesprekken, evenementen en talkshows, op diverse plekken in Nederland. Vlak voor onze eerste lockdown begon vonden die talkshows in Amsterdam in de Rode Hoed plaats, mooier in onze eigen buurt kan het niet!  Kijk hier voor meer informatie over UP! Zodra we weer van alles mogen, gaan we hier zeker meer van horen.’

Maart 2021
Janneke