Het was een kleine, maar prettige en zinvolle bijeenkomst op 1 oktober 2019 in Het Koffiehuis, waar de bijeenkomst Digitale wijsheid: wees slim met smartphone of tablet werd gehouden. Met behulp van een powerpoint presentatie werd info gegeven over onderwerpen als het verschil tussen Android en Apple, de instellingen: waar vind je ze en wat kun je ermee, draadloze netwerkverbindingen, veiligheid en virussen, om maar een paar kreten te noemen. Door de vragen die gesteld werden, kwamen veel onderwerpen aan bod, wat als nadeel had dat daardoor niet erg diep op vragen ingegaan kon worden, maar het was toch voor deze avond wellicht voldoende om een goed beeld te geven van de mogelijkheden en de aandachtspunten.

Bij voldoende belangstelling kan er gedacht worden aan een herhaling of een vervolg van deze avond. Je kunt je belangstelling al kenbaar maken via evenementen@stadsdorpbuurt7.nl.

Op onze oproep voor digihulpen in de Buurtkrant, zijn drie reacties binnen gekomen. De digihulpen willen mensen helpen met het gebruik van hun smartphone of tablet. Je kunt je probleem uitleggen en zij helpen je dan met het vinden van een oplossing. Marijke Winnubst coördineert dit.

Heb je een probleem, wil je hulp bij het gebruik van je smartphone of tablet, neem dan contact op met Marijke Winnubst, zij zal je dan in contact brengen met één van de drie digihulpen. Haar telefoonnummer is 020-6230605 en haar e-mailadres winnubst@kpnmail.nl.

Dit initiatief is niet bedoeld voor als je problemen hebt met de computer, telefoon of tablet zelf, alleen met hoe je ermee om gaat.