De Vinse School is een kleine middelbare school waar veel buurtgenoten misschien nog nooit van gehoord hebben. De school, die in 2015 startte, bevindt zich in het gebouw van de voormalige RK meisjesschool Sint Antonia aan de Haarlemmerstraat, dat jarenlang ook heeft gediend als buurtcentrum Straat en Dijk.
De Vinse School is gebaseerd op succesvolle pedagogiek en didactiek, zoals het ‘Finse model’. De naam van de school is een speelse verwijzing.

De school gaat ervan uit dat leerlingen zelfstandig keuzes kunnen maken onder begeleiding van vakbekwame docenten het leren positief beïnvloeden. De school kent geen traditioneel jaarsysteem Verschillende vakken kunnen op een verschillend niveau (vwo, havo, vmbo-t) worden afgesloten.

Op de Vinse School leert men ook door te doen en te werken aan kunstzinnige en/of technische producties in een niet-schoolse omgeving.

De ‘buitenwereld’ wordt structureel betrokken bij het onderwijs van de Vinse School. De school gaat een hechte samenwerking aan met vakmensen die bereid zijn hun kennis te delen. De school heeft een dependance in de Palmstraat.

StadsdorpBuurt7 mag af en toe gebruik maken van de ruimtes van de Vinse School. We hielden er al diverse lezingen.