In de week van 2 juni ging de muziekgroep weer ‘live’.  Helaas nog niet compleet, met blaasinstrumenten moet je nóg meer afstand nemen van elkaar en we hebben geen ruimte die daar groot genoeg voor is. Dus we hebben gedaan wat veilig is (en ook heel leuk). Twee violen: Nina en Janneke speelden duetten.

De Instrumentale Muziekgroep is op 22 maart 2021 al virtueel ‘bij elkaar gekomen’.

Er was een oproep om allemaal op hetzelfde moment, uiteraard in je eigen huis of voor je voordeur, het Europese volkslied (Ode an die Freude uit de 9e symfonie van Beethoven) ten gehore te brengen, afgelopen zondag 22 maart om 18.00.

In de Haarlemmerbuurt werd dit op piano gespeeld, In de Bergstraat op cello, op de Keizersgracht op trombone en op de Brouwersgracht op viool. Veel straatgenoten zongen mee!

Sinds alweer meer dan een jaar spelen we met ons muziekgroepje eenmaal per maand samen, bij iemand thuis. We spelen meestal klassieke muziek, van Telemann, Bach, Charpentier of Young.  De bezetting is momenteel twee dwarsfluiten, twee violen, hobo, cello en piano. Een enkele keer hebben we ook wat modernere muziek gespeeld.

We hebben veel plezier in het samen spelen en ondanks dat we maar één keer per maand bij elkaar komen, merken we toch vooruitgang! we zullen het echter voorlopig zonder dit muzikaal uurtje moeten doen. Jammer. Maar blijf thuis aan de gang.

Bespeel je een instrument en zou je mee willen doen of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met de (tijdelijke) coördinator Janneke Doreleijers: jandore@planet.nl of 06-23 46 86 35.