Langer thuis met technologie
Stadsdorp Wetering+ heeft veel informatie over langer gezond blijven en veilig thuis blijven wonen met technologie op hun website staan.
MobileCare heeft als missie om te realiseren dat men liever, gezond en veilig thuis kan (blijven) wonen met gebruik van nieuwe technologie.
Lees meer en ook hier.
Trainingen digitale hulpmiddelen
Trainingen Tean Persoonlijke Gezondheids Omgeving voor stadsdorpen
Een team van Stadsdorpers maakte trainingen
Persoonlijke Gezondheids Omgeving.
Leer apps en websites te gebruiken. Hieronder kun je lezen over diverse handige trainingen en een aanbod voor wie zelf als trainer aan de slag wil:
Lees verder
Algemene diverse informatie
Burennetwerk Amsterdam
Burennetwerk Amsterdam koppelt buurtgenoten aan elkaar voor eenvoudige klusjes of sociaal contact. Wil je af en toe je buren helpen met een klusje in huis of tuin, een bezoekje of een boodschap? Dan is Burennetwerk echt iets voor jou! Zij verbinden je aan mensen in je buurt die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Lees meer
Beter Oud: Samen werken aan wonen, welzijn en zorg
De ambitie van BeterOud is de levenskwaliteit van ouderen verbeteren door hen in staat te stellen hun eigen unieke leven voort te zetten ondanks de beperkingen van ouder worden.
Lees meer.
Levenstestament
Het getuigt van inzicht en verantwoordelijkheid om zaken rond je overlijden vooraf goed vast te leggen. De wet regelt veel rond erven en nalaten, maar uiteraard niet over uw persoonlijke wensen, voorkeuren en voornemens. Interessante websites zijn: notaris.nl en de website van de NVVE.
Vilans - Hulpmiddelenwijzer
Er zijn honderden artikelen die het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. Dit onafhankelijke overzicht helpt om een bewuste keuze te maken.
Lees meer.
Het Sociaal Loket
Bij het Sociaal Loket kun je terecht voor vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Men geeft informatie, advies en praktische ondersteuning. Het doel van het sociaal Loket is je zo te helpen dat je weer zelfstandig verder kunt.
Lees meer.
Stijlvol Ouder
Stijlvol Ouder biedt een platform voor senioren en professionals met een kennisbank, doorlopend onderzoek, communicatie en events. Kennis delen, expert meetings organiseren of een informatief/opiniërend magazine of boek maken is ons op het lijf geschreven. Maar dan wel specifiek gericht op de oudere doelgroep; de 65-plusser.
Lees meer.
Age Friendly City
De gemeente Amsterdam werkt aan een stad waarin u prettig oud kan worden en zijn: de Age Friendly City (leeftijdsvriendelijke stad).
Lees meer.
Ouderen Advies Raad Amsterdam Centrum
De Ouderen Advies Raad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de Bestuurscommissie Centrum en aan andere relevante organisaties over wat het betekent om ouder te worden. De belangen en de positie van ouderen in Amsterdam Centrum staan daarbij centraal.
Lees meer.
Stichting SeniorenStudent is in mei 2014 in het leven geroepen om senioren te ondersteunen in het onafhankelijk en gelukkig ouder worden. Dit doen we door elke senior te koppelen aan een veelzijdige, energieke en betrouwbare hulp: een student.
Lees meer.
KCWZ
De website van het KCWZ (Kenniscentrum Wonen en Zorg) is een handige vraagbaak voor iedereen die wil weten waar professionals zich mee bezig houden op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het Kenniscentrum Wonen-Zorg is een samenwerkingsverband tussen Aedes (de brancheorganisatie van de woningcorporaties) en Actiz (de brancheorganisatie van de zorginstellingen).
Lees meer.
Activage
ActivAge helpt organisaties die werken aan een leeftijdsvriendelijke samenleving waarin ouderen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig blijven, niet vereenzamen, van betekenis kunnen zijn voor anderen en verbonden blijven met alle generaties.
Lees meer.
De Informatiebank
Kijk je wel eens in de "Informatiebank"? Daar kun je veel informatie vinden over Wonen, Gezondheid, Technologische oplossingen en nog veel meer. Doe het maar eens!
Heb je aanvullingen? Handige websites? Laat het ons weten.
Ga naar onze Informatiebank.
De Kenniskring Zorg en Wonen van de Amsterdamse stadsdorpen
Amsterdam vergrijst, de meeste Stadsdorpen krijgen in hun naaste omgeving te maken met de thema’s “zorg en wonen”. De Kenniskring Zorg en Wonen van de Amsterdamse stadsdorpen is ontstaan om kennis en kunde te bundelen op deze maatschappelijke thema’s. De drijvende kracht is de nadruk op langer zelfstandig wonen in een maatschappij waar onderlinge hulp een belangrijk uitgangspunt is geworden.
Lees meer.